Академия Halfway
Добре дошли в Академия Halfway! Съдбата ви ще отреди дали душата ви принадлежи на тъмните създания от Ада или е лека и чиста като бистрите извори на Рая Smile
Академия Halfway
Добре дошли в Академия Halfway! Съдбата ви ще отреди дали душата ви принадлежи на тъмните създания от Ада или е лека и чиста като бистрите извори на Рая Smile
Академия Halfway
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ИндексПоследни снимкиТърсенеРегистрирайте сеВход

Тайната Градина

Go down 
+5
Алисън Форкбиърд
Ник Стивънс
Емили Стоун
Ниа Тонк
Хелена Де Лаверне
9 posters
Иди на страница : Previous  1, 2, 3  Next
АвторСъобщение
Ниа Тонк
Светлата страна на Луната
Ниа Тонк

Брой мнения : 390
Местожителство : Морския град...Бургас...

Тайната Градина - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeПет Юли 16, 2010 2:36 am

Притеснена не бе точната дума. Ама нямаше нищо общо.Каза си, че е най-добре винаги да казва истината. Ниа си пое дълбоко дъх и накрая просто си изля чуствата:

-Не съм притеснена!Просто съм ... харесвам те Ник!Но Алисън..ти...-млъкна и рухна на пейката.

Ник и Алисън я гледаха.А Тонк стоеше вперила поглед в земята. Сълзите напираха в очите й. " Тонк какво ти казах?! Да не се влюбаш! А ти какво направи?Влюби се!" помисли си тя и въздъхна. Опита се да каже още нещо, но просто замлъкна. Вече си нямаше представа какво предстой.
Върнете се в началото Go down
Ник Стивънс

Ник Стивънс

Брой мнения : 91
Местожителство : Как къде... Варна разбира се!

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeПет Юли 16, 2010 3:04 am

-Не съм притеснена!Просто съм ... харесвам те Ник!Но Алисън..ти...-млъкна и рухна на пейката.
Ник се чустваше виновен. Да, вярно... Ниа не беше първото момиче което се влюбваше в него.
Той седна до нея, а сълзите вече капеха от очите й.
- Ниа виж...трудно е да ти го обясня... ти не си първата която се влюбва ... -тук той замълча за секунда
- ...в мен.

Тя вече плачеше открито.Никпротегна ръце, прегърна я и започна да я утешава.
След малк Ниа се успокои и тогава Алисън също седна до нея...
Ниа Тонк
Ниа Тонк

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeПет Юли 16, 2010 3:30 am

Ниа простена и започна да издишва и вдишва от свежия въздух. Вдигна глава и бавно започна да говори, като на моменти пак започваше да плаче:

-Ник... аз... наистина се влюбих в теб още откакто те видях.Без да се осъзнавам хукнах към теб...- спря и изхлипа.След минута продължи.-Запознахме се... но ти... ти не ме харесваш... ти обичаш Алисън.Ето пак се влюбих в неподходящ... тоест зает...- тези думи вече ги говореше сякаш на самата себе си.- Ех... защо....- тя млъкна.

Отново закри очи в ръцете си. В момента искаше най-близките й хора да са до нея- сестра й Мейси, но тъй като тя не бе в акакдемията искаше да поговори с Емили- най-добрата й приятелка. Ридаеше и ридаеше. " Повтори се... Том също не ме беше обичал... Ник също... но защо?!" помисли си Тонк и продължи безутешно да плаче.Ник и Алисън я гледаха и мълчаха...
Ник Стивънс

Ник Стивънс

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeПет Юли 16, 2010 3:39 am

- Ниа... ти си прекрасно момиче...но...ти няма да ме разбереш.

Тя продължаваше да плаче. Ник продължи:
- Аз съм виновен...
- Не.
- Погледни ме Ниа.- каза Ник и се взря с черните си очи в нея.
- Какво толква харесваш в мен?

Тя изтри сълзите и го погледна...
Ниа Тонк
Ниа Тонк

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeПет Юли 16, 2010 3:49 am

Какво толкова харесваш в мен?- попита Ник и Ниа впери кафявите си очи в него.

"Какво харесвам ли?" помисли си момичето, пое си дълбоко от свежия въздух и отговори:

-Харесвам... очите, косата...характера... външния вид и характера. От пръв поглед се влюбих Ник.Твойте очи...очите- тя го погледна в очите и тежко въздъхна.Изведнъж Тонк се спена и веднага попита:-ЗАщо си мислиш, че няма да те разбера Ник?Защо?!

Тя замълча и погледна Алисън, която стоеше и слушаше.Огледа красивата тайна радина и погледна към залязващото слънце. Хиляди мисли блуждаеха в глават й и хиляди въпроси.Да тя беше една влюбена девойка. Не можеше да забрани на сърцето й да обича. Не можеше...
Алисън Форкбиърд

Алисън Форкбиърд

Брой мнения : 42
Местожителство : In the middle of nowhere...

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeПет Юли 16, 2010 3:52 am

Седях безучастно и ги гледах. Чудесно разбирах защо Ниа харесва Ник. Май нямаше нещо, което да не харесва. Външиният му вед ме плени от пръв погледи ме накара да отговоря на свенливия му поздрав, а мекият му глас и благият му характер изтриха цялото негудование, което бях събрала срещу човеците и техните сплетни и низки страсти. Чаках Ник да отговори с глава сведена към коленете ми и и коса обгръщаща лицето ми. Цялото ми тяло беше пропито с вина - чувство, което не бях изпитвала, когато наистина си го бях заслужила, а сега ме изпълваше без да съм направила нищо. Просто харесвах едно момче.
- Ниа, съжалявам - промърморих, напълно забравила, че с Ник водеха разговор и сложих ръката си върху нейната. Ник стоеше и я гледаше замислено. Не беше смутен, че в момента две момичета, и двете влюбени в него стояха пред лицето му. Едната се беше предала, но аз нямаше да се дам - той трябваше да ме спечели. Не смятах да се хвърляна врата на буквално първото човешко момче, което ме заговори.
Ник Стивънс

Ник Стивънс

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeПет Юли 16, 2010 3:57 am

-Зaщо си мислиш, че няма да те разбера Ник?Защо?!
Ник я погледна и отгвори:
- Веднъж бях с едно момиче, което казваше че ме обича. Аз тръгнах с нея , но след месец...
и мина мерака и ме разкара.
Ниа стоеше и го слушаше.
- Аз...също те харесвам но не искам да се повтори онзи случай...
Ниа Тонк
Ниа Тонк

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeПет Юли 16, 2010 4:06 am

Ниа несъзнателно прегърна Ник. Изведнъж бе засияла и спряла да плаче, а причината бяха думите : Аз също те харесвам. Отърси се от временото вълнение и каза:

-Ник няма да се повтори. Аз не бих зарязала момче, само защото ми е минал меряка.Аз наистина те обичам.

Сети се и че Алисън е тук.Тонк я погледна и тъкмо се канеше да каже нещо, когато просто се отказа. Не знаеше какво да й каже. Изведнъж усмиката й изчезна. Тя впери изчерпателен поглед в Стивънс, сякаш искаше да прочете мислите му.Стоя няколко минути мълчаливо.

-Ник наистина ли ме харесваш?- попита тя и тихо и кротко зачака отговора, като доста чсто оглеждаше съучениците си и въздъхваше.
Алисън Форкбиърд

Алисън Форкбиърд

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeПет Юли 16, 2010 7:18 pm

Харесваше и нея.
Нова буца, още по-голяма от предишната, заседна в гърдите ми и към отчаянието и безсилието се присъедини още едно чевство. Чувство на... "Ревност" - нашепна съзнанието ми, но здравият разум отрече - та аз едва познавах и двамата. Не беше възможно да изпитвам ревност към който и да било от тях.
Но ревност или не, това ново чувство добави нов ред сълзи към все още непресъхналите стари и този път не можах да ги удържа. Като реки по лицето ми се стекоха преплетени чувства, таени толкова време и всичките отправени към хората - гняв, омраза, негодувание, безсилие, разочарование, отчаяние, мъка и накрая ревността, единствена стичащата се самотна под формата на единични капчици, във всяка от която се отразяваше един единствен лик.
Преди Ник и Ниа да забележат сълзите ми, аз наведох глава, обгърнах тялото си с ръце и се опитах да спра безсмислените си ридания. С плач нищо нямаше да стане, но явно тялото ми не мислеше така. Всеки път, когато в главата ми изникнеше някой от ужасите, които видях след като напуснах Бялата крепост, тялото ми се разтрисаше в нови болезнени конвулсии и нов поток сълзи се изливаше върху полите на бялата ми рокля.

/П.П.: Милички, правете каквото правите, но да знаете, че до довечера аз трябва да свърша с РП-то, защото заминавам за един месец./
Ник Стивънс

Ник Стивънс

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeСъб Юли 17, 2010 1:35 am

-Ник наистина ли ме харесваш?- попита тя.
Ник помисли за момент и бавно започна да говори:
- Виж... за това... аз- Той погледна небето и бързо заяви- я какво хубаво време.
Ниа се втренчи в него, а Алисън се обърна към мен и скръсти ръце.
- Казвай!- каза сериозно Алисън.
- Добре! Ниа... аз те харесвам като приятел. Съжалявам но сърцето ми принадлежи на друга- призна Ник и хвърли
бърз поглед към Алисън...

Последната промяна е направена от Ник Стивънс на Съб Юли 17, 2010 2:16 am; мнението е било променяно общо 1 път
Ниа Тонк
Ниа Тонк

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeСъб Юли 17, 2010 1:45 am

-Ниа аз те харесвам, като приятел. Съжелявам, но сърцето ми принадлежи на друга.- промълви Ник.

Ниа не можа да спре мигновенните сълзи. Тя се разрида отново, опита се да скрие сълзите си, но напразно. "Сърцето му принадлежи на Алисън.Сигурна съм" помисли си Тонк и се натъжи още повече. Изведнъж тя скочи на крака. Без да й пука къде смята да отиде, тя си пое дълбоко дъх и хукна напред, като вече разпадащата се от прическата коса се вешее след нея, а от очите й се стичаха сълзи. Тя тичаше без да знае къде отива. Бягаше от мястото, но неможеше да избяга от любовта...
Алисън Форкбиърд

Алисън Форкбиърд

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeСъб Юли 17, 2010 2:16 am

- Ниа! - изкрещях след нея, но тя не се обърна. Безмилостният вятър вдигна косите ми и отвя сълзите от лицето ми. - Браво! - обърнах се към Ник с престорено намусено лице. Не можех да му се сърдя наистина. Та той току-що каза, че всъщтност не я харесва.
Това, че се радвах на нещастието на Ниа, не ме правеше по-добре от всички хора, които така презирах, но не можех да управлявам нито разума, нито сърцето си.
Гледах след бягащото момиче, докато тя не изезе през портите на градината и окончателно не я изгубих от поглед.
Седнах обратно не пейката и избърсах последните следи от сълзи по лицето си. След това хванах сребърната верижка на врата си и издърпах пръстена, закачен на нея от деколтето си. Стиснах го машинално и разтворих длан за са го погледам. Смарагда отразяваше последните за деня лъчи на слънцето и хвърляше зелени отблясъци по пръстите ми, а затопленото от тялото ми сребро се изстудяваше с всеки следващ полъх на вятъра.
- Харесва ли ти? - попитах Ник и вдигнах поглед към него. Плъзнах пръст по вътрешността на пръстена и устих няколко грапавинки. Погледнах натам и видах гравирани три букви - Н, И, К. Първо се стреснах, а после се сетих кой ми подари пръстен - Николас, сладичкият малък елф, син на златаря на баща ми. Това беше първото нещо, което той изработи сам и като всяко следващо беше прекрасно.
Ник Стивънс

Ник Стивънс

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeСъб Юли 17, 2010 2:30 am

[color=brown]Ник гледаше как пръстна се плъзга по прекрасната кожа на Алисън.
- Имаш прекрасна кожа.
Момичето вдигна поглед.
- Благодаря! - каза тя и се усмихна.
Тази усмивка накара Ник да забрави всичко. Тя беше уникална. Всичко в нея му харесваше.
За миг всичко в умът му изчезна. Остана само тя. Като светлина в тунел нейната усивка го радваше.
Бездаиска Ник започна да се приближава към нея...но спря. Той не обичаше Алисън... той... осъзна... Ниа.
- Алисън...съжалявам...аз...
- Отивай! - каза тя и се усмихна.
Ник я прегъна и трйгна към стаята й...

Последната промяна е направена от Ник Стивънс на Сря Юли 21, 2010 2:26 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Ниа Тонк
Ниа Тонк

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeСъб Юли 17, 2010 2:38 am

Ниа тичаше напред без да гледа какво има пред нея.Изведнъж се спъна в нещо и се громоляса на зелената трева. Лицето й бе мокро, дори и дрехите бяха намокрено от сълзи.Изправи се и се огледа. Намираше се пред някаква люлка. Седна на нея и впери поглед в небето. Беше около седем часа вечерта. Без много да му мисли тя се отпусна на веригата и впери очи в облаците.Беше много тъжна. Представи си какво ли правят Ник и Алисън и веднага отново заплака.Дори не се бяха опитали да я спрат ... " Защо?! Защо трябваше да се влюбвам?ех... сега сигурно е прегърнал Алисън... дали имаше малка надежда аз да съм на нейно място..." помисли си първокурсничката и горчиви сълзи отново започнаха да се отронват от кафевите й очи.СЛед пет минути вече не издържа.Стана от люлката и търгна бавно, като все още плачеше към стаята си.
Райли Муун
Тъмната страна на Луната
Райли Муун

Брой мнения : 1299
Местожителство : В Ада

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeЧет Юли 22, 2010 2:32 am

Райли вървеше из градината , която в полунощ и се струваше толкова страховита без Джеси до нея. Те двамата бяха в прекасни отношения , но през последната седмца Джеси все беше заедн с момчетата. Явно плануваха купон или нещо подобно и тя рядко го виждаше. Не беха оставали насаме за повече от 10 минути , което си беше като секунди за тях . " Еххх..." помисли си момичето и се размечта за гаджето си и плажове и " Бум" . Райли се блъсна в нещо. Погледна надолу и видя един от съучениците си :
- Господи Ник добре ли си ? - попита тя разтревожена когато видя момчето на земята и олято в колата и - Боже толкова съжелявам ! - продължи Райлс и подаде ръка на момчето . Ник я пое и се изправи:
- Не се притеснявай Райли добре съм ! Няма ми нищо само дето съм целия в кола ! - каза той и се огледа
- Съжелявам ! СЪжелявам - каза момичето отново - Нека ти помогна !
- Но как ? - попита Ник и я погледна въпросително
- Ъм... - Райли се замисли - Съблечи дрехите си и аз ще ти ги изпера. Няма да останат петна обещавам ! - каза тя и се ухили
- Райли ! - възкликна момчето - Не мога просто ей така да съблека дрехите си ! - каза той развеселен от явното притеснение на момичето
- Оу ... ъъъ ... да ! Естествено . НЯма х предвид това .. ! - каза тя и ссведе поглед .
Ник се засмя и каза :
- Райли успокой се ! Не е станало нищо . Поля ме с кола не е кой знае каква работа. Аи чесно да ти кажа това не са от любимие ми дрехи - смигна и той - Няма нужда да ги переш ти . И сам ще се справя !
- Е поне ела да те почерпя нещо в стаята ми като се преоблечеш ! - каза тя и се усмихна
- А вместо да се разхождам сто пъти защо ти не дойдеш в моята стая ? - попита я той
- Ъм... еми - замисли се момичето - Да добре. - каза накрая като се сети , че иначе ще стои сама в своята спалня.
- ХАйде тогава - подкани я Ник и я погледна в очите . Боже колко са красиви . Не са сини като на Джеси , а са черни ! Много , много черни ! ....
http://vampireschool.forumotion.com/forum.htm
Хенри Дейвис
Сребърна сянка [Рай]
Хенри Дейвис

Брой мнения : 495
Местожителство : Стара Загора

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeПет Юли 23, 2010 8:49 pm

Рп по Чародейни символи и предмети

Оставаше съвсем малко време до края на денят и тъй акто нямаше намарение да стои посред нощ,за да си свърши работата,която имаше да върши,малкия първокурсниктъ бързо погледна към часовинка си и побегна към тайната градина.Не знаеше дали това място ще му бъде от полза,но не искаше да рискува да попадне на нежелан гост и предпочиташе по -усамотени места.Днес след часовете беше се добрал до информация за този странен камък,който бяха изучавали и имаше намарението да се запознае с неговата история.
Предварително се беше подсигурил никой да не го види и сега се беше разположил на много приятно и меко място в самата градина и поглъщаше с удоволствие чистия и прохладен въздух.
Освен това си беше взел и малко храна,защото с такова дълго чете,определено щеше да се измори,да му се приспи и малко енергийни напитки и храна ще му свършат работа.
Разкопча якето си и ризата и и хвърли на земята,защото беше обул отдолу още две тениски,така че не искаше да се задуши.В ръцете си държеше книгата,която по една случайност беше намерил и се надяваше да му свърши полза,защото в нея имаше информация за този камък.
За разлика от друг път,сега Хенри беше извадил по-голям късмет и първи се беше добрал до книгата и изпреваравйки останалите,щеше първи да приключи с задачата поставена от Емили.
Тази книга беше доста стара и потънала в прахоляк,но за него нямаше значение в какъв вид е,а дали ще му помогне да намери търсената информация.
Отвори дебелата корица и като прегледа набързо съдържанието,потърси раздела за този камък и започна да чете.
-Аметистът е камък с много приятен червеникаво-синьо-лилав цвят на сок от черно грозде. Някои го наричат и цвета на изневярата, но каквито и да са легендите за този камък той е истински красив. Подхожда на експресивния нрав на Стрелците, на често красивата им и понякога надменна външност. Аметистът носел късмет в лова и буйните рицарски забавления след това.
Името си камъкът носи от името на нимфата Аметис, в която се влюбил богът на виното Дионисий. Всичко хубаво, но тя пък си падала по някакъв овчар (в онези години такива неща са били възможни сред заблудените нимфи), Дионисий обаче не се отказвал и я преследвал непрекъснато. Тя пък помолила за помощ Артемида и точно в последната отсечка на надпреварата, в която Дионисий настигнал бягащата нимфа и точно я стиснал в прегръдките си… тя се превърнала тутакси във виолетов бляскав камък. Между другото от там навярно тръгва и вярването, че аметистът предпазва от пиянство (демек от Дионисий).
Друго вярване, свързано с този камък е, че той предизвиквал любов към този, който го е подарил, дори и ако този, на когото е бил подарен бил влюбен в друга дестинация. Той не е “камък на любовта”, а камък на “новата любов” – затова внимавайте кой ви го подарява!
През 19 век пък го наричали “камъкът на ергените” и било забранено да се подарява пръстен с такъв камък на млади девойки. Той също е и камък на Риби, но за това като му дойде времето.
Това четене продължи около половин час и щом затвори книгата,момчето започна да се смее и да се радва,защото тази информация беше просот идеална и нямаше как работата му да не бъде оценена.
За тези минути,той успя да придобие нови познания не само за амениста,но като цяло и за всички други камъни,който имат своята енергия и притежават различни магически способности.
Ако се наложеше,моежше и да разкаже наученото от днес,но това няма да се налага,защото Емили нямаше да изисква чак такива разсъждения и усилия.
Чуството от чудесно свършената работа беше невероятно и Хенри се отправи към училището за една хубава и сочна вечеря,преди да си легне в совите покой.
Емили Стоун
Тъмната страна на Луната
Емили Стоун

Брой мнения : 1045
Местожителство : Някъде там, в сенките на страха.

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeВто Авг 24, 2010 2:56 am

Слънцето галеше леко нечия кожа. Тихи стъпки се прокрадваха през дърветата към една осамотена люлка, слята с дървото. Русите коси на гостенката се вееха след нея, оставяйки нежният аромат на лилии. Беше късен следобед, а Емили реши просто да се разходи в околността. Скоро щеше да бъде рядкост да идва тук и знаеше, че ще е добре да пообиколи още малко. Щеше да запамети всичко и да го запази в сърцето и спомените си. Беше идвала в Тайната градина няколко пъти, но никога не се бе спирали на люлката. Искаше да усети вятъра в косите си и да отлети в небето като малко дете. Обожаваше да се държи така - като безгрижна невръстна. Не й бе присъщо, но и тя никога не е имала възможността да има детство. Седна на люлката и опъна крака. След това ги сви. Задвижи я й вятъра започна да се прокрадва около косите и рокличката й. Чувстваше се странно. Сякаш изживявяше това за първи път и се радваше. Радостта й бе някак чиста, истинска и дори нежда - Гюгалеше листата на старото дърво, което държеше люлката. Цветовете разцъфваха при гледката. Поглеждаше слънцето и като никога досега му се усмихваше. Да, озаряваше го с най-чаровната си усмивка. Очите й блестяха в странно тревисто - зелено, отразявайки ярките лъчи на светилото. Небосвода се синееше и нито едно облаче не го нарушаваше. Спокойствие заля красивото същество, докосващо небето с носле. Вълната от това чувства накара Стоун да затвори очи и даде воля на въобръжението си. Представи си, че е птичка и че гледа от високо поля, долини, планини, морета и океани.
Изведнъж русокоската забеляза нечие присъствие. Спря по най-бързия начин люлката и погледна момичето пред себе си. Беше красива и изглеждаше по-голяма от нея. А дали беше?

Последната промяна е направена от Емили Стоун на Вто Авг 24, 2010 3:17 am; мнението е било променяно общо 1 път
Зу П'ти Баск

Зу П'ти Баск

Брой мнения : 691
Местожителство : На Луната..

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeВто Авг 24, 2010 3:15 am

Всъщност, мъничката фигурка, която стоеше, като важна персона, беше много дребна. Вече беше залез слънце, през високите корони се просмукваха сякаш напоените с кръв светлини, а от тях цветовете приемаха съвсем различен вид. На последния дъх сянка, Емили сигурно едва разпознаваше цвета на косата, какво остава за лицето и!
-Qui êtes-vous?
Странния въпрос, който със сигурност не беше на английски, се изстреля от равно игриво гласче.
-Моля? – сърдит тон прозвуча откъм люлката.
Зу се сепна и се отърси от съня си.
Чак сега осъзна, че се намира на място, което съвсем не беше нейното легло.
-Où suis-je? Имам прредвид.. къде съм? – по-скоро любопитство, отколкото паника се чуваше.
-Коя си ти?
-Аз те попитах същото! – изръмжа П’ти Баск, обаче за да се преструва.
-Какво съм ти виновна, ти говореше друг език..
-Съжалявам де, пошегувах се. Не рразбрра ли? – всъщност едно от нещата беше, че никой никога не можеше да разбере кога Зу се шегуваше и кога не. Странно, а? А когато искаше да излъже, равна нямаше.
-О, да бе, разбира се..
“Какво им ставаше на хората. Всички тук са сърдити!” – начумерено си отбеляза самичка Зу и се усмихна лъчезарно. Може би беше в силата си да промени настроението тук. Затова пристъпи няколко крачки напред..
А Емили вече можеше да види за какво ставаше въпрос. Кльощави рамене, изхвръкнали хълбоци, това дете има нужда от храна. Тънкото й вратле се мърдаше досадно всяка секунда, така сякаш беше някой жираф, който оглеждаше хоризонта. Русите й коси бяха изискано прибрани назад, за да не й пречат, докато тича насам-натам.
- Здррасти! Аз съм Зу. – енергично се представи тя и започна да ръкомаха доволно. – Знаеш ли какво, не познавам никой освен теб, откакто съм тук. Ами ти? А.. как се казваш? Кой курс си? Ами къде ти е стаята?

Любопитството не бе грях, нали?
Емили Стоун
Тъмната страна на Луната
Емили Стоун

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeВто Авг 24, 2010 3:41 am

Боже това момиче още не е проговорило и започна да задава въпроси. Как каза, че се казва Зу ли? Да, май така беше. И на какъв език говореше? Приличаше на френски... Емили не знаеше. Представи се бързо.
- Аз съм Емили. Бъдеща второкурсничка в Ада. И не задавай толкова много въпроси. Имам чувството, че ме обстрелваш с тях. - момичето се засмя тихичко. - Е,...Зу. Ти в кой курс си и кое крило?
- Аз съм в Рая. И също съм 2ри курс.
- Е, радвам се, че намерих още някого, с който да се запозная. Надявам се да дружа все с някого. От къде идваш, шегаджийке? - Иронията беше 2рото "Аз" на Емили, а и се разбра, че явно няма да разбира точно шегите на Зу така, че - защо и тя да не се пошегува?
Преди да дочака отговор Стоун се обърна пак към люлката и седна нея. Усмихна се на Зу и с леко пук до ададжийката се появи още една люлка.
- Седни и ми разкажи за себе си, какво ще кажеш?
- Рразбирра се - зарадва се момичето.
Залюляха се и Еми пак затвори очи. Накара се да слуша само думите на събеседничката си. Вятърът галеше скулите й, а червените лъчи целуваха челото й. Колко красив бе залезът. Неповторимата гледка на отиващия си ден се бе запаметила в съзнанието на момиче от многото пъти, когато му се е любувала. Лигаво ли ви звучи. Е, до нея седеше момиче от Рая все пак. Не искаше да е толкова груба. Искаше да е приемана.
И така Зу започна да бърбори с тънкото си гласче. "Това момиче е толкова финно и изглежда чупливо като порцелан." - изкоментира наум Ли. - "Но пък изглежда лъчезарна и искрена, невинна и... естествена. Няма да ми се отрази зле и с такива хора да си имам вземане даване, нали?" - продължи да си размишлява тя, докато се онасяше в меките звуци идащи от събеседничката й.
Зу П'ти Баск

Зу П'ти Баск

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeВто Авг 24, 2010 4:09 am

Светлия й поглед наблюдаваше всичко; попиваше го, като невиждана красота. Всъщност, виждали ли сте нещо по-приятно?
Полетя.. снижи се и пак полетя.
Люлките бяха чудото на света. С тях се чувстваш весел, недостижим, спокоен в царството на розовите прасенца с пеещи хоботи.
Мълчанието между двете нови приятелки изобщо не се оказа отегчаващо за Зу. Тя можеше по всяко време, на всяко място да си мечтае как някой път ще може да зърне хвърковатите бръмбароподобни рачета, за които говореше леля й. Или пък за онези божи кравички, които се представяха за калинки! Каква дързост!
-О, разказвах ли ти за змията, която видях един път на върха на къщата ни? Беше толкова хубава и във формата на дъга, сменяше си цвета за две секунди! Исках от мама да си я гледаме, обаче тя не разреши..
Всъщност, в повечето време си измисляше пълни глупости, които нямаха общо с реалния свят, обаче дарбата й да бъде откачена през повечето време се засилваше, докато се провисваше на някоя катерушка.
Обаче събеседничката явно беше много погълната от вътрешните си приказки, за да чуе великия разказ за измислената блестяща змия.
-Ехо.. какво ти става Имели..?
-Емили. – почти развеселена я поправи Стоун.
-Да бе, вярно. Обаче да знаеш – и изведнъж гласа й стана прекалено драматичен и тайнствен. – Че информацията, която съм погълнала сега изтича през ушите ми и се изпарява, а после розовите слончета с пеещите хоботи ти го разкашкват и го изяждат! Даа..
Емили Стоун
Тъмната страна на Луната
Емили Стоун

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeВто Авг 24, 2010 4:27 am

"Това момиче е лудо." - беше единственото, което премина през главата на Емили. Пък и не й отговори на въпроса. Е, не беше точно зададен, но пък... Всъщност Стоун вече знаеше малко за нея. Реши, обаче да не го споделя. Люлката й се поспря и сега се клатушкаше съвсем леко.
- Ще ми разкажеш ли повече за теб? - упорито прекъсна събеседничката си.
Не смяташе да слуша измислици, а реалност. Искаше да чуе от къде идва и коя е била; коя е и най-важното - къде отива и коя иска да бъде? Не всеки, обаче можеше да отговори на тези въпроси. Затова и русокоската реши да обобщи всичко. Главата й бе празна. Вятърът отвяваше мислите й като калинки, раздухваше ги и ги отпращаше нанякъде. Стоун искаше да хване една калинка и да я чуе, но те бързо се разбягаха. Животът й се стори лек, наситен с толкова много. Тя беше вкусила най-вече от мрачната част на света, но оък не беше късно да научи и за светлата й част, а ключът беше до нея на люлката. Важното беше да разбере тя как мисли, какво усеща и Ем знаеше това, дори можеше да гаде по изражението й какво си мисли, но реши, че не е време за това. Наостри слух, за да разбере повече за Зу.
Зу П'ти Баск

Зу П'ти Баск

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeВто Авг 24, 2010 5:10 am

-Ще ми разкажеш ли повече за теб?..
Колкото и да служеше на въображението си, колкото и луда да изглеждаше, все пак беше много умна. Щерка на Саманта, как нямаше да бъде! Беше в състояние да усвои въпроса й, обаче продължи да приказва въодушевено.
-Зуу..стига вече! Зададох ти въпрос.
Настана наистина тягостна тишина, в която детинската усмивка по кльощавото лице на Зу утихна, а на нейно място се изрисува измъчена гримаса. Търсеше думите.. търсеше ги!
-Знаеш ли, беше ми по-прриятна темата за цветнопрръстите калинки. – чистосърдечно си призна тя. – Обаче като се е започнало.. – от юнашката й физиономия нямаше и следа. Сега приличаше на доста по-възрастна за годините си, някак съсредоточена и напълно, ама напълно стъпила здраво на земята.. ако не броим, че все още се поклащаше на люлката.
Пое си въздух уверено и подхвана с леко писклив от паниката глас.
-Ами.. като дете бях много, много щастлива. Имам прредвид, като съвсем мъничка, имам някакви прроблясъци. Не си спомням да съм била тъжна за нещо, всичко въррвеше по мед и масло..
-Но? – полюбопитства Емили. Явно й се струваше почти невъзможно такъв оптимистичен характер като на Зу да има лошо минало.
-..Рродителите ми не бяха чистокрръвно семейство. Баща ми, Ями, беше мъгъл, а майка ми магьосница, която страшно много харресваше да се забърква в непрриятности. – допълни с леки проблясъци в очите си момиченцето. – Много добрра жена беше.. честно казано. Но това не се отнася и за баща ми.. – вече беше на границата да се разплаче, но израза “Големите момичета не плачат”, който помнеше от детството си я държеше на себе си. – Той..той..ни напусна. По най-жалкия, ужасен и гнусен начин. Рразби ми съррцето. Знаеш ли, че преди бях неверроятна плувкиня. Обожавах да плувам, дорри в океана, понеже живеехме близо до него. Но Ями си трръгна, с богатата жена, и остави семейството си, което го подкррепяше. Търрсеше славата и богатството винаги..как съм била такава глупачка да не рразбера! Както и да е.. той си замина, ожени се, а аз не бях стъпила с години нарред в океана, тъгувайки. Започнах да чета прриказки и неща, които ще ме отнесат далеч от случващото се. Е, не стана. Рреалността не чакаше никой. Мама почина зарради една от магиите си. Най-добррата и любяща жена, която съм познавала. Татко се натъжи. И ме пррие под неговия покррив. Знаеш, имам мащеха, дорри имам сестрра. Екатеррина. Милата ми тя! Да знаеш колко ме подкррепя..само на шест е а е почти колкото мен. – засмя се леко притеснена тя, но звънката мелодия бързо изчезна. – Ами ти? Хайде, рразкажи. Имаме.. – тя се огледа. – цяла нощ прред себе си!

Емили Стоун
Тъмната страна на Луната
Емили Стоун

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeВто Авг 24, 2010 3:54 pm

"Опа - помисли си Ем - любопитството започва да убива котката. Май не трябваше да я питам. Но честно казано, не очаквах това." Проблема, обаче беше, че и нея питаха за миналото й. Е, тя никога не бе изпитала любовта на семейството, топлината и закрилата. Все пак щеше да смекчи историята, не искаше да звучи толкова лошо.
- Аз съм родена в Аляска, но не помня нищо от там. От тригодишна живея в Лондон. Още с раждането си загубих баща си. Познавам го само от снимки - загинал в самолетна катастрофа. Мама почина, когато бях на 5. И двамата чистокръвни магове. И от нея не помня много. Живях при леля си - сестрата на баща ми, също маг - която никога не ме е искала. Не се грижеше за мен, пренебрегваше ме. Детството ми е обсипано с отхвърляне и обиди - не мисля, че бих могла да разкажа всичко. И така един ден отидох на лагер, отвлякоха ме и ето ме тук, безгрижна и щастлива, че най-сетне съм част от нещо.
Емили млъкна. Ако кажеше още нещо щеше да заговори за Джейсън, а не можеше да си го позволи - много болеше. Любимият й бе починал, но това е минало, нали? Сега е различно, сега има Хенри. Усмихна се при мисълта колко на място се чувства тук. Беше приета, имаше приятели и харесваше мястото. Беше магьосница и това я поущряваше да намери повече приятели тук. Всички тук бяха като нея... в общи линии, естествено. Но все пак - тя е дете... което никога не е изживяло радостта на детството. Щеше да го преживее и забрави някой ден, но сега си го напомняше, за да не допуска повече такива грешки.
- Та какво казваше за цветнопръстите калинки - с леко иронична усмивка наруши неловката тишина Ем.
И Зу пак започна с ентусиазъм разказа си. Какво въображение само. Сигурно имаше и реалност, но къде? Само тя си знаеше. Еми този път се заслуша в разказа си и дори се отнесе - стана й интересно. Зу беше права, тази тема беше по-приятна.
Зу П'ти Баск

Зу П'ти Баск

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeВто Авг 24, 2010 5:41 pm

-..Всъщност оказа се, че това малко същество в този момент беше спасило живота ми! Колко вълшебни са тези калинки. Удивително! – Емили заклати одобрително глава, обаче Зу трудно различаваше дали разбираше какво говореше тя, или просто се съгласяваше от учтивост.
От разказите на П’ти Баск, залезът се беше надвесил над земята, както всяка вечер по това време, но градината в този миг изглеждаше направо невероятно. Мястото имаше слабост към цветовете, и на където и да се обърнеше човек животът беше украсен с хиляди и хиляди нюанси.
“Каква прелест само!” – помисли си с обичайното игриво пламъче в очите Зу, и за пореден път прегърна околността с поглед.
Колко ли любов е дал Господ за да направи това място..нещото, за което момиченцето си беше мечтало. Навсякъде. По всяко време. Във всеки блян.
А сега просто стоеше, заобиколена от розови храстчета и зелени стълба, жълти корени и виолетови почви.
“Не, мила ми Зу, какво си въобразяваш..”
До някаква степен беше напълно права, понеже през погледа й нещата бяха такива..шарени, пъстроцветни, без правила и ограничения..
-Какво става? – рязко попита Емили и заби краченца в “цветната” почва, стил “магаре на мост” и се взря в отсрещния храст.
-Какво да става? - леко разочарована отвърна Зу, която последва примера на дружката си и застана на едно място. Лилавата й рокличка се повя, взимайки пример от вятъра, а къдравите й ръкави се спуснаха, като завеси.
Храста отново се разтресе и от него изскочи нещо..странно. На пръв поглед, разбира се.
-О, я че сърничка!- въодушеви се Зу и скочи от люлката, опитвайки се да догони животното.

ТРЯС!
Изведнъж на дребното момиченце й се стори много по-неприветливо, както преди пет минути. Сърната побягна колкото можеше, а П’ти Баск беше повалена на земята. Всичко за миг се раздвижи, сякаш имаше земетресение..клоните се отместваха, откриваха на свобода един от своите страшни създания.
Може да са големи, но са много глупави.
Емили Стоун
Тъмната страна на Луната
Емили Стоун

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitimeВто Авг 24, 2010 6:06 pm

Един огромен, очевидно много тежък, вунящ на мърша и умряло, тъп до мозака на костите си трол се появи в цялата си гнусотия и огромнище пред момичетата. На това му викам аз грамадилище. Беше висок около 5м и заемаше хиляди квадратни такива. Такова чудо просто не сте виждали. Тролът подсмръкна и избърса сопола си.
- Йууууу - отвърнаха с отвратена гримаса ученичките на движенията му.
Това им беше грешката. Тролът ненадейно ги забеляза и им се усмихна с почти беззъба, плесенясало-зеленикава усмивка и посегна да ги хване като почти извика:
- Сърничкииии!
Да, не стига, че беше глупав ами и беше сляп. Браво, брато - така те искам. Ох, отплеснах се. Така огромната му лапа, обаче се уви около въздуха. Двете момичета бяха на няколко метра по-встрани - избягали, за да не ги смажат. Последва втори такъв опит, но този път едва не ги стъпка.
- Гледай къде вървиш, бе! - провикна се Зу.
Тролът я изгледа и се разплака. Седна и започна да се тръшка, ронейки крокодилски сълзи.
"Лелеее, това колко годишно трябва да е?" - запита се наум Ем.
Ама реването стихна изведнъж и с още мокри очи тролът стана и изгледа гневно Зу.
- Гугу се сълди на глуб'янката. Сега Гугу 'ше я из'де. - каза той и този път успя да улови Зу.
Тя започна да се мята в огромната му длан, а той я разглеждаше. Ем чак се изплаши, че наистина ще я изяде и се съсредоточи. Усети, че той се страхуваше от болката. Представи си как хиляди ножове се забиват в него.
ТРЯС!
- АААААА - развика се тролът, изхвърляйки Зу и лягайки, търкаляки се на земята. Зу сега беше кацнала на едно дърво и още не можеше да се сафиряса. Още, когато Ем погледна да я потърси усети как тролът се изправя - земята се тресеше като за последно.
И той се наведе. Не успя да улови Стоун, но продалжи да я гони. А тя хвърчеше като финикиец от едно място на друго. "Добре, че си обух маратонките" - похвали се умстрено тя.

Последната промяна е направена от Емили Стоун на Пет Авг 27, 2010 3:08 am; мнението е било променяно общо 1 път
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Тайната Градина   Тайната Градина - Page 2 I_icon_minitime

Тайната Градина
Върнете се в началото 
Страница 2 от 3Иди на страница : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Тайната градина

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите